Saturday, October 29, 2011

Bila Lelaki Beli Pampers


Meh sini azah nak citer sikit kat para2 lelaki yang dah kawen n tak lama lagi nak ada anak..
Yang belum kawen pon bleh join dengar..
Azah ok jer..Hehehe..

Citer ni bukan nak malukan sesiapa tapi sekadar nak suruh mat2 romeo yang ada kat luar tu lebih alert dengan realiti bila tiba saat bakal jadi seorang ayah..



Macam ni citer dia..

Setiap ibu bapa yang datang melawat anak dia kat wad nursery terutama untuk kali pertama, kami akan pesan pada mereka supaya bawak pampers untuk baby diaorang..
Kat wad cuma ada napkin..cepat basah n bocor..memang kurang sesuai sangat la terutama untuk baby yang tak cukup bulan coz diorang cepat sejuk..
Ada seorang ayah ni...Azah suruh dia bawak pampers untuk anak dia  bila dia datang untuk next visit..tapi oleh kerana terlalu excited, dia terus pergi beli masa tu jugak.Tak lama lepas tu dia datang balik bawak sebuah bungkusan yang besar..pampers la tu..
Wahh..jarang mak bapak baby datang bawak bungkusan pampers yang besar.Bagusnya bapak baby ni..
Ayat tu la yang terdetik dalam hati azah waktu tu.
Bila sampai masa untuk tukar pampers anak dia,kawan azah bukak la bungkusan pampers tadi.Dia terkejut sangat bila pampers yang dikeluarkan tadi adalah pampers untuk orang dewasa..hehehe..
Besar tuuuuu...
Boleh balut baby guna pampers tu..hehehe..gurau jer..



Bila bapak baby tu datang lagi petang tu azah bagitau la tentang kesilapan dia dengan cara yang baik supaya dia tak berkecil hati..Cek2 dia plak yang ketawa besar..Azah apa lagi..Tumpang ketawa la..Ahahaha...
Lepas tu dia terus keluar n datang balik dengan bungkusan kecik iaitu pampers baby sambil tersipu2 malu..kehkehkeh..Azah senyum jer..


So,untuk bakal2 ayah kat luar tu harap2 akan jadi alert tentang hal2 remeh ni k..
Berguna untuk masa depan!!

Good Luck!!

6 comments:

aimie amalina said...

kekekekeke
mungkin dlm pale die x terpikir pampers utk baby bukn dewasa

hihihi
gud2 =]

AnMB said...

Blogwalking

azah87 said...

@aimie amalina:-hihihi..yelah..cam memang x terpk jer.. :)

azah87 said...

@AnMB:-TQ :)

rainyscream said...

ahahahaa.pampers org dewasa. comel laki tu. sebab excited dapat anak. mesti hati gembira sakan la tu. hihihi

azah87 said...

@rainyscreamtau xper.. trlebih excited pai cmtu skali.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...