Saturday, October 8, 2011

Kita Tak Pernah Tau Sapa Jodoh KIta

Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..



Berkapel dah 5-6 tahun..sejak sekolah lagi..pergi masuk U yang sama plak tu.Macam2 dah di rancang.Lepas abis belajar plan2 nak bertunang dulu.Bila dah dapat keje nanti, dah beli kereta n rumah,then simpan duit banyak.. pastu bleh la kawen.. 
Tapi...
Tup tap tup tap..Break di pertengahan jalan..
Hmmmm...

Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..

Berkenalan kat laman social network..First2 takut jugak coz dah banyak kes jenayah yang berlaku melalui social network ni..Tapi try lah dulu.Mana la tau kan.Tengok cam ok jer.Lagipun kawan dia teman sekerja saya jugak.
Tup tap tup tap lepas 2 bulan dah naik pelamin..


Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..

Betul la kan orang cakap lelaki duda ni memang romantis.Mungkin disebabkan banyak pengalaman hidup.Dia buatkan hidup ni terasa complete sangat.Dah la pandai ambik ati.Pandai memujuk plak tu.Dah la tak pernah kedekut pun nak keluar duit.Family aku pun selesa sangat ngan dia.Bahagianya hidup ni.Kompom la aku nak jadi bini dia kalau dia melamar aku.
Tup tap tup tap... Suatu ari kena serang ngan sorang pompuan yang mengaku bini duda tadi.. semua kebahagiaan hancur lebur..
Hmmm...

Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..

Wah..bertuah badan..rupa ada,harta ada,semua pun lengkap la..Sikap dia pun sangat gentle dengan perempuan..Terima jer la lamaran dia ni..Daripada tak kahwin.Lagipun dia anak kawan mak cik aku.Ok la kot.
Tup tap tup tap..lepas kahwin asyik2 kena pukul kena terajang..Dont judge a book by its cover..
Hmmm...

Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..

Umur dah semakin meningkat.Berkapel pun bleh kata tak pernah.Mak ayah dah mendesak kahwin.Lagi2 suma keperluan hidup pon bleh kata dah lengkap.Cek2 hujung2 terpaksa masuk group andartu.Adeh..
Tup tap tup tap..Mak ayah diam2 dah carikkan calon.Tak sangka plak memang sesuai dengan hati ni..Kenal sangat2 plak tu.Cuma mata ni d kaburi selama ni.Maka tersergamlah istana cinta yang indah iaitu rumah tangga.. apalagi berlandaskan islam..Indahnya percintaan selepas kahwin..


Kita tak pernah tau sapa jodoh kita..

4 comments:

Azie_eizA said...

best post tok.. :)

Elih Japahar said...

Betull kita tak tau sapa jodoh kita..kuching kat mana ni? hehe

azah87 said...

@Azie_eizA:-makceh azie :)..

azah87 said...

@Elih Japahar:-btOl3..kuching kat semarahan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...