Monday, October 17, 2011

Sayur Tetap Segar Selepas Seminggu

Petang tadi azah dan mak azah main masak2 kat dapur..
Masak mee goreng sambil sembang2 kosong..Untuk Orang yang kononnya selalu buzy macam aku ni, saat macam ni adalah peluang untuk bersosial dgn keluarga..

Nak guna sayur sawi untuk dicampur dalam mee goreng tadi..
Masa tu la mak baru teringat yang dia ada simpan sayur sawi kat dalam tupperware..
Dia terkejut tengok sayur yang dia simpan tu masih segar bugar..
Bukan apa..Selama ni kalau simpan dalam plastik or kertas surat khabar..atau letak cam tu jer dalam peti ais kompom lepas 1-2 dah start layu.
Tapi kali ni tak...
Cuba tengok ni..



Masih fresh tak???
So tak payah la esok nak guna sayur berdaun hari ni baru nak sibuk pegi beli kan...
Boleh beli awal2..
Hehehe..Mungkin kOrang dah tau kot fakta best nih..
Tapi azah baru tau..
Mak azah pun baru tau..
Kehkehkeh..

Pada sapa2 yang belum tau bleh la try k..
Lau de fakta berkaitan yang lebih best jangan lupa share ngan azah k..
Mana tau azah bleh try...





4 comments:

Amni said...

serius letak dalam tupperware akan okey? nak bagitau mak la.. selalu jer beli banyak2 sayur, dah tu.. layu.. sayang kena buang... selalunya lah,...

zahidahwahid said...

wah!! baru tauk kmk zah..thank for sharing....

azah87 said...

@Amni:-serius..xtau la klu dia kena depend ngn jnis tupperware..amni cbe dlu..t follow up ngn azah k..nak gak tau prkmbgnnya.. :)

azah87 said...

@zahidahwahid:-hehe..wcOme n..mY pleasure.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...