Saturday, October 8, 2011

Keretaku Dah Tak Suci


Bestnya hari ni azah ada driver..Tak payah drive sendiri nak pegi keje..
Sebenarnya adik azah nak pakai kereta..So,dia terpaksa la hantar azah pegi keje dulu baru dia dapat guna kereta..

Balik kerja tadi pun dia yang ambik..Dok rilek2 jer la kat sebelah pemandu...Hehehe..

Hmmm..Tapi bukan part tu yang azah nak kongsikan ngan korang sebenarnya..
Meh sini azah nak cerita..

Tadi kan..
Masa kami berdua on da way balik umah, adik azah guna la jalan short cut kat kawasan perumahan..
Kat kawasan tu memang banyak la anjing2 n kucing2 yang suka nak test kelajuan dorang berlari2 lintas jalan masa ada kereta lalu lalang..
Pelik2..

Nak dijadikan cerita..
Masa tu kami berdua memang tengah rancak bercerita topik yang best..
Tetiba azah ternampak ada seekor kucing mula berlari dari tepi jalan untuk melintas jalan raya..
Laju jer dia lari berusaha nak melintas depan kereta kami..
Azah rasa heran bila tengok adik azah langsung takde respon nak perlahankan kereta ke..apa ke..
Masih gak mulut adik azah tu pok pek pok pek bercakap..
Rupa2nya dia tak nampak pun kucing tu..
Tetiba cepat jer tangan azah ni pukul bahu dia sambil jerit..
"Adik!!,kucing kat depan tu!"

Waktu tu la dia baru perasan tentang kucing tu..
Adehhhh..
Tak sempat nak elak or break..
Masa tu jugak la azah terdengar bunyi tayar kereta azah sedang memenyek kepala kucing tu..
Erk..
Bunyi macam langgar tempurung kelapa jer..
Huhuhuhu..
Rasa2nya kompom kena kepala..
Azah tak berani nak toleh belakang n tengok apa yg jadi ngan kucing tu..
Rasa2nya kompom dah jadi arwah..
Huhuhuhuhu...

Perasaan gerun n kesian kami berdua terhadap kucing yang dah jadi arwah tadi sangat2 la tebal..
Sampai kat rumah pun muka masih lagi berkerut..
Adik azah plak termual-mual macam nak muntah bila ingat peristiwa tadi tu..

Selama ni salu gak tengok kucing or anjing yang dah jadi bangkai kat jalan raya..
Kali ni tak sangka plak giliran kereta azah plak yang hilang 'kesuciannya'..
'Dia' dah jadi pembunuh..
Keretaku dah tak 'suci' lagi..
Huhuhuhu...


10 comments:

nick dot anis said...

aaa kesiannya kucing tu

azah87 said...

@nick dot anis:- Tu la anis..kesian memang kesian..tapi mungkin dah ajal dia kOt..huhuhu...

♛ Dea ♛ said...

erk..ngutik...huhu

azah87 said...

@♛ Dea ♛:-Huhuhu..memang ngutik..

zahidahwahid said...

huargh....kesiannya....seram...kmk baca pun rasa macam nak muntah jak.... *terimagine indah kedak ne rupanya....bluerk...huhuhuhu

fiezah91 said...

kesian kucing ya kenak langgar lari. aiyoooo. huhu

azah87 said...

@zahidahwahid:-huhu..ktk gk cmya..pa gk kmk tok..huhuhu..

azah87 said...

@fiezah91:-hehe..trpaksa langgar lari..cmne agaknya upanya pas ya oO..huhu..sori kucing..

Amni said...

aieeeeee... tedah eh.. marek pusak deng kmk kenak langgar kereta juak.. terburei isik perut nya aiee... nya nang sedih lalu lah... tedah... mun kmk pun sik berani nak nuleh mun dah terlanggar ya... huu

azah87 said...

@Amni:-pusak ktk knak langgar?kmk mok ktk jdi wakil kpda tuan pusak yg kmk 2 langgar ya leh x?mok mntak maaf mun tetiba nya nemu pusak nya dah jdi arwah dlm keadaan yg mnyedihkn..huhuhu..simpati kat ktk wak..sO sorry :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...