Friday, September 16, 2011

"Engkau Bila Lagi?"

"Engkau Bila Lagi?"
Soalan yang sememangnya sering ku dengar..
Lagi-lagi setelah umur menigkat tua..
Tua sangat ke aku ni?Huhuhuhu..
Mak ayah sampai ingatkan aku sampai lupa dengan masa depan sendiri..
Kononnya aku ni tak risau pun dengan semua tu..
Mustahil lah!!
Takkan la aku tak risau..
Risau ni..
Tapi takkan la kerana hal tu aku nak bermuram durja..
Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...


Jodoh..
Dengar macam mudah jer..
Tapi perkara ni bukan mudah bagi aku..



Awal pagi semalam kira-kira pukul 4 pagi aku menerima 1 kes dari bilik bersalin. Ada seorang baby yang terus ditolak masuk ke Neonatal Intensive Care Unit(NICU) untuk mendapatkan bantuan pernafasan dengan segera. Aku yang ditugaskan di kaunter pendaftaran pada waktu itu terkejut apabila mendapati nama pada baby card tersebut adalah nama kawan sekolah aku sendiri (Kat wad nursery sume baby pakai nama mak dia cth: Infant of Azah). Inilah pertama kali aku menerima kes berkaitan dengan kawan aku sendiri. Aku beritahu rakan sekerja aku bahawa baby tersebut adalah anak kawan aku sendiri. Tahu tak apa ayat pertama yang diucapkan oleh rakan sekerja aku tu?Tak lain da tak bukan....

:"Engkau Bila Lagi?"

-Im speachless-

Allah ta’ala sudah berfirman bahawa ketika mana kita berusia 6 bulan di dalam rahim ibu kita sudah ditetapkan kepada kita 3 perkara yakni persoalan ajal maut,rezeki dan akhir sekali jodoh

Walau macam mana sekalipun, aku percaya..Ketetapan Allah S.W.T adalah yang terbaik..


12 comments:

Zul Fattah said...

aku pun masih solo lg.. nk study dulu.. baru kahwin.. haha

azah87 said...

tyme study leh la skodeng2 calon..x la susah nanti..hehehe..

nick dot anis said...

anis nak tnye la..azah bile lagi??hahaha

azah87 said...

@nick dot anis: ahahaha..anis ni..trauma dah azah ni..hahaahaa..tggu anis dulu la..hehehe..

Khuzrin Kamarudin said...

Jom kawan dengan saya.. ikhikhikhik... :P

azah87 said...

@Khuzrin Kamarudin: Kwn?bleh..kwn bia beribu.. :)

princess ayu said...

hehehe...lisa surihani pun belum kawen..ok wat?? hehe

azah87 said...

@princess ayu:hehehe..yelah kan..senang ckit ati dgr fakta tu..ahahaha..

ErnieFaizal Siti said...

don't worry be happy...enjoy life..haha..thanks sebab singgah blog akak..enjoy ur day yea.. :)

azah87 said...

@ErnieFaizal Siti:payah gak klu x worry kak..ahahaha..wcOme..mY pleasure.. :)

sitahjewl said...

halo...azah....still rmeember me ka????Its me...Sitah...kacak wana blog ktk....jelez kmk..mun rajin, view la blog kmk...hehehhee...
sitahjewl.blogspot.com

azah87 said...

@sitahjewl..mesti la ingt..kwn zmn skolah mngh.hehehe..wlupun dh lamak x temu ktk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...