Saturday, November 26, 2011

Oh Kedai Makan

Salam bertemu kembali di ruangan blog The True Azah is here..
Rasa cam rindu sangat ngan blog ni..

Hari ni azah nak kongsi satu hal..
Yang buatkan azah nak fikir 2-3 kali kalau nak pergi kat situ lagi..

Azah betul2 rasa kecik hati dengan pekerja2 sebuah kedai makan ni..
Balik dari kerja tadi azah n adik azah pergi la kat kedai makan ni..
Memang ramai la jugak orang kat situ..
Jadi.azah faham la bila diorang lambat sikit nak take order..
Lepas 10minit berlalu diorang masih lagi belum amek order dari kami berdua..

Then ada la sorang pekerja yang berpangkat pak cik kat aku..
Dia tanya dah ada orang amek order ke belum..
Kami berdua pun geleng kepala serentak dan jawab belum..
Dia pun berlalu pergi..

Tapi pak cik tadi tak datang2 lagi untuk amek order kami..
Azah tengok dia masih buzy dengan pelanggan lain..
Macam dah tak ingat ngan kami berdua..Huhuhu..

Then lepas 10 minit azah beranikan diri panggil pekerja lain n bagitau dia yang kami berdua belum order lagi..
Tak lama lepas tu pekerja tu pergi amek menu n bawak ke meja kami berdua..
Tengah sibuk2 azah n adik azah pilih menu tetiba jer pekerja tu pergi..
Rupa2nya dia pergi ke kaunter coz ada pelanggan nak bayar makanan..
Ok, azah tak kisah..
Kami berdua pilih la menu dulu..Bila dah pilih menu kami letak buku menu tu ke tepi dengan harapan pekerja tadi akan datang untuk menulis order kami..

Cek2 dia terus lupa dengan kami berdua..Langsung takde pekerja kat kedai tu yang pelik tengok kami berdua masih belum makan or minum..

Adik azah dah banyak kali ajak chow..
Tapi azah tak sampai hati..
Mungkin pekerja2 tu memang tak perasan pun dengan perbuatan diorang n tak berniat pun nak buat kami macam ni...
Tapi akhirnya selepas lebih setengah jam kami masih tak dilayan azah semakin hilang sabar..
Huhuhuhu...
Akhirnya azah menurutkan saja permintaan adik azah untuk chow ke kedai makan lain..
Nasib baik kedai makan yang satu lagi ni dapat mengubat luka dihati kami berdua..
Semuanya perfect..From top to toe..Perfect!! :P

Azah nak bagi 1 jer tips kat kedai makan bleh tak?Tips untuk mengekalkan bilangan pelanggan..
Hehehe..
Sekurang-kurangnya bagi la 1st impression yang baik agar pelanggan tak lari lepas datang untuk pertama kali..Ok tak??

-TQ-


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...