Wednesday, August 10, 2011

Seorang pelajar malaysia cedera ketika rusuhan di britain


wahhhh..

Bahaya juga erk belajar dekat luar negara..

Lagi2 di negara2 yang sememangnya sedang mengalami kekecohan seperti di Barking London..

Salah seorang pelajar Malaysia kita ni dah menjadi mangsa keadaan rusuhan di sana..

Nama pelajar tu Asyraf Hazlan, umur dalam 20-an..
nasib kecederaan dia tak kritikal dan hanya cedera di bahagian rahang..
sekarang ni dia dirawat di Hospital Royal London.

Dia kena serang sekumpulan perusuh ketika keluar dari tren bawah tanah..
Masa tu dia dalam perjalanan menziarah rakannya untuk berbuka puasa di utara London.

Dia dipukul dan dirompak tapi dah dibawa ke hospital untuk dapatkan rawatan lanjut, dia perlu menjalani pembedahan untuk merawat kecederaannya..

Takutnya dengar..huhuhu..

Pelajar2 yang masih ada kat sana tu..

Pandai2 la jaga diri erk..

Bak kata Datuk Zakari Sulong:

"Mungkin ada perusuh ambil kesempatan menyerang pelajar berkenaan, pelajar itu kebetulan berada di kawasan itu, mereka serang dan rompak. Nasihat saya, elak kawasan kekacauan dan rusuhan."

Lagi2 pelajar wanita..

Jangan keluar rumah kalau hal2 seperti ini berlaku..

Bahaya..



Rasa bersyukur pula belajar kat dalam negara yang aman damai ni..

Sekurang-kurangnya dekat juga dengan family dan saudara-mara..


Rasa lebih selamat..dapat la bermain bebas macam diorang ni...hehehe...








0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...